Garden Furniture King

Meubelen voor huis en tuin van het merk King

By - Tom Cosyns

Hoeveel kosten aluminium schuifdeuren?

Wanneer u een nieuwe daktoegangsdeur voor uw terras kiest, is het belangrijk om de kosten van een glazen schuifdeur in overweging te nemen. De prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het materiaal, de stijl en de energie-efficiëntie. In dit artikel zullen we kijken naar de kosten van aluminium schuifdeuren voor dakterrassen en andere toepassingen. Hieronder vindt u enkele van de meest populaire glazen schuifdeuren en hun prijsinformatie. Het kiezen van een nieuwe daktoegangsdeur is een waardevolle investering voor elk huis, dus vergeet niet om rond te shoppen!

Prijzen van glazen schuifdeuren

Er zijn veel verschillende soorten glazen schuifdeuren, en elke stijl heeft zijn eigen prijs. De meeste schuifdeuren hebben drie panelen, maar er zijn er ook met zes panelen. Deze worden beschouwd als maatwerk en kunnen duur zijn, maar ze kunnen u een uitzicht op uw terrasoverkapping geven dat u misschien niet krijgt van de andere panelen. De prijzen kunnen variëren van ongeveer €3.500 tot €6.500. De prijs van de deur is afhankelijk van de grootte en het type van de deur, en of u een beschadigde of verouderde deur vervangt.

Bij het vergelijken van prijzen voor glazen schuifdeuren voor terrasoverkapping, overweeg dan het materiaal van de deuren. Er zijn vele soorten en maten glazen deuren, maar ook kozijnen van hout en aluminium. Terwijl hout een mooie keuze is, vereist het onderhoud, en aluminium schuifdeuren zijn strak en duurzaam. Schuifdeuren van glasvezel zijn zeer geschikt voor extreme klimaten. Sommige merken bieden zelfs energiezuinige deuren voor terrasoverkappingen die beter bestand zijn tegen weersinvloeden.

De installatiekosten variëren naargelang de grootte en de complexiteit van de installatie. Een glazen schuifdeur met drie panelen kost ongeveer $600 tot $800. Een glazen schuifdeur met vier panelen kost tot $2.500. Glaspanelen wegen tussen de 40 en 60 pond en vereisen twee installateurs om te installeren. Installatiekosten zullen ook variëren afhankelijk van het type van materialen en functies van de deuren. Dubbele beglazing, slagvast glas, en driedubbele beglazing zal toevoegen aan de kosten. Op maat gemaakte deuren zijn het duurst, maar kunnen ook betaalbaarder zijn.

Prijzen voor glazen schuifdeuren voor terrasoverkapping variëren per merk, grootte en type. Verschillende fabrikanten bieden verschillende stijlen en gebruiken verschillende materialen. Ook zal het merk van invloed zijn op de geboden garantie. Vergeet niet dat deze deuren dure investeringen kunnen zijn, en vervanging zal kostbaar zijn, dus zorg ervoor dat u een goede garantie krijgt. Er zijn verschillende opties als het gaat om de prijs, maar het belangrijkste om te onthouden is dat er veel factoren zijn om te overwegen voordat u een aankoop doet.

Materiaal

Een moderne terrasoverkapping kan profiteren van de esthetische aantrekkingskracht van aluminium schuifdeuren. Ze bieden een naadloze uitbreiding van de leefruimte. Ze kunnen ook worden uitgerust met panelen van gehard monolithisch glas. Ze lopen soepel op roestvrijstalen trolleys die aan het glas zijn bevestigd. Het voor de constructie van de deuren gebruikte materiaal kan aluminium of een combinatie van beide zijn. Beide soorten deuren zijn verkrijgbaar in een reeks kleuren en patronen.

Een moderne, strakke stijl is de sleutel bij het kiezen van het materiaal van terrasoverkapping aluminium schuifdeuren. Aluminium schuifdeuren zijn zeer functioneel en veilig, terwijl hun hoge glasoppervlakken een onbelemmerd uitzicht naar buiten bieden. Naast hun stijlvolle uiterlijk zijn moderne aluminium schuifpuien ook zeer energiezuinig en veilig. U kunt ook kiezen voor een meer klassieke stijl gemaakt van PVC. Een terrasdeur laat maximaal natuurlijk daglicht binnen in een kamer, terwijl u kamers gemakkelijk met elkaar kunt verbinden.

Een moderne aluminium terrasoverkapping schuifpui kan veel groter zijn dan traditionele PVC of houten terrasoverkapping schuifpuien. Dit komt omdat aluminium gebouwd is om lang mee te gaan. Omdat aluminium extreem sterk is, kan het groter worden gemaakt met een kleinere opening, waardoor een maximaal uitzicht en een minimale onderbreking mogelijk zijn. In schuifpui aluminium zit er in een verscheidenheid van kleuren en afwerkingen. De kosten schuifpui van een traditionele aluminium schuifpui  zijn verschillend dan een terrasoverkapping in hout, het is aan u om te kiezen naar wat je voorkeur gaat.

Stijlen

Als u van plan bent een ouder rijtjeshuis te renoveren, is het misschien tijd om te overwegen een paar aluminium schuifdeuren voor terrasoverkappingen toe te voegen. U kunt ze zelf installeren, of u kunt een professioneel bedrijf inhuren voor het ontwerp en de planning. Er zijn een paar verschillende stijlen om uit te kiezen. Hieronder vindt u een aantal van de meest populaire stijlen. Als u niet zeker weet welk type deur geschikt is voor uw huis, kan het helpen om een architect te raadplegen.

Franse schuifdeuren staan bekend om hun traditionele uitstraling, en kunnen worden omgeven door een vaste bovendorpel of een zijlicht. De voordelen van een schuifdeur zijn de lucht- en vochtregulering en het grotere gevoel van ruimte dat ze bieden. Ze zijn ook ideaal om in de zomer de dwarsventilatie te bevorderen en in de winter de zonnewarmte te kanaliseren. Hoewel ze traditioneler zijn, kunnen ze meer vloeroppervlak innemen.

Als het op esthetiek aankomt, zijn er verschillende opties voor uw aluminium schuifpui met terrasoverkapping. Een moderne minimalistische stijl, bijvoorbeeld, legt de nadruk op strakke lijnen en evenwichtige ontwerpen. U kunt ook de klassieke openslaande deuren imiteren en een van de elegantere stijlen kiezen. Een vouwdeur, bijvoorbeeld, kan een geweldige optie zijn als u een naadloze uitbreiding van uw leefruimte wilt creëren. Sky-Frame 3 biedt met zijn hightech ramen een uitstekende kwaliteit en stabiliteit.

In tegenstelling tot andere materialen zijn aluminium schuifdeuren bestand tegen de elementen en bieden ze een grotere verscheidenheid aan stijlen. Vaak zijn deze deuren verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en kunnen ze worden afgewerkt met een groot aantal verschillende afwerkingen en stijlen. Als u op zoek bent naar glas van vloer tot plafond, zullen PVC-schuifdeuren waarschijnlijk een structurele balk nodig hebben. Als uw terrasoverkapping bijzonder groot is, kunt u overwegen om in plaats daarvan een aluminium schuifdeur te nemen.

Energie-efficiëntie

Veel huiseigenaren aarzelen om glazen schuifdeuren aan hun huis toe te voegen, omdat ze zich zorgen maken over de energie-efficiëntie van deze producten. Toch zijn glazen deuren met dubbele beglazing een uitstekende keuze als u uw energierekening wilt verlagen. Bepaalde glazen schuifdeuren worden zelfs geproduceerd met argongas tussen de glasplaten. Het argongas werkt als een thermische isolator, waardoor in de zomer de koele lucht binnen blijft en in de winter de warme lucht buiten. Het glas zelf kan ook worden gecoat of geglazuurd voor meer energie-efficiëntie.

Een van de beste manieren om energie-efficiëntie te garanderen is de aanschaf van producten met het ENERGY STAR-label. Producten met het ENERGY STAR-label zijn waarschijnlijk energie-efficiënter dan standaard ramen en deuren. Wie in warmere klimaatzones woont, kan met de juiste producten ook profiteren van lagere energierekeningen. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en zijn zowel voor binnen- als buitengebruik verkrijgbaar.

Een andere manier om de energie-efficiëntie te bepalen is het controleren van de U-waarde. De U-waarde meet de hoeveelheid warmte die door het oppervlak gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter. Een lage U-waarde geeft aan dat er minder warmte door het oppervlak wordt doorgelaten. Dit is vooral belangrijk als u een glazen oppervlak heeft. Via de National Fenestration Rating Council kunt u een verscheidenheid aan energie-efficiënte terrasschuifdeuren vinden.

Glas met een laag-E-coating heeft een hoge mate van energie-efficiëntie. Het bestaat uit metaaldeeltjes die het zonlicht weerkaatsen, waardoor er minder warmte in de woonruimte vrijkomt. Een Low-E coating kan aan de buitenkant van het glas worden aangebracht of tussen twee ruiten worden geklemd. Deze optie kan u echter een paar honderd dollar kosten. Het geeft u een betere isolatie en zal de esthetiek van uw terrasoverkapping aluminium schuifdeuren niet veranderen.

Een glazen schuifdeur installeren

Als u overweegt een nieuwe glazen deur aan uw huis toe te voegen, zult u willen kijken naar energiezuinige, glazen schuifdeuren. Niet alleen zult u zich ontdoen van tocht, maar uw nieuwe deur zal ook veiliger zijn. Terrasdeuren van hoge kwaliteit kosten veel, maar ze zijn het geld waard. Ze glijden soepel, sluiten goed af en zijn gemakkelijk te onderhouden. Hoewel u veel geld kunt besparen door een vakman in te huren, kunt u ook geld besparen door de deur zelf te installeren. Voordat u besluit om het zelf te doen, moet u alle gipsplaten uit het gebied te verwijderen, en meet de ruwe opening breedte en hoogte om ervoor te zorgen dat het de juiste maat is.

Voordat u de deur installeert, meet u de ruimte van de oude deurstijl tot het kozijn en vervolgens de ondervloer (hout of beton). Zorg ervoor dat u tot de bovenkant van de deur meet, zodat u de deur op maat kunt zagen. Schroef na het meten de aanslag op de glazen schuifdeur los om toegang te krijgen tot de ondervloer. Dit bespaart u tijd tijdens de installatie. Zorg er ook voor dat het kozijn goed vastzit.

Bij het installeren van een glazen schuifdeur op een terras, moet u de tijd nemen om het hele project te plannen voordat u begint. De deur zelf kan zwaar en breekbaar zijn, dus het is belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht voordat u begint. Een stevige glazen schuifdeur zal uw terras elegantie geven en een ruimere leefruimte creëren. U kunt online vele ontwerpen van glazen schuifdeuren vinden, en u kunt de deur vinden die aan uw wensen voldoet.