Garden Furniture King

Meubelen voor huis en tuin van het merk King

By - Tom Cosyns

De juiste kettingzaag voor jouw klus

Bij het selecteren van de juiste kettingzaag voor jouw klus zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je moet eerst inschatten welke werkzaamheden je met de kettingzaag wilt uitvoeren en daarvoor een goed model en type uitkiezen. Het grootste verschil tussen de diverse modellen is de krachtbron. Er is keus uit een elektrische motor op stroom uit het lichtnet, een elektrische motor met stroom uit een accu en een benzinemotor. Het verschil tussen deze krachtbronnen heeft te maken met de kracht van de kettingzaag en de tijd die je het apparaat achter elkaar kunt gebruiken.

Waar vind je de beste kettingzaag?

Om een goede kettingzaag van een gerenommeerd merk te kopen ga je naar detuinmachineshop. Alle kettingzagen op alle soorten krachtbronnen zijn daar verkrijgbaar. Als je de kettingzaag uitsluitend voor lichte werkzaamheden in de tuin gebruikt en niet al te lang achter elkaar wilt zagen is een kettingzaag op een accu een goede keus. Doordat er geen snoer nodig is kun je je vrij bewegen. Een kettingzaag op een accu weegt vrij weinig. Een nadeel is dat hij niet zo krachtig is, dus niet al te dikke takken kan zagen. Bij zware werkzaamheden is de accu snel uitgeput.

Zware uitvoeringen van een kettingzaag

Voor een kettingzaag op netstroom en met een benzinemotor geldt dat ze krachtiger zijn dan de modellen met een accu. Er is bij beide soorten geen limiet aan de gebruikstijd. Een nadeel van de versie op netstroom is, dat je je altijd in de buurt van een stopcontact moet bevinden. Een kettingzaag met een benzinemotor is flexibeler. Een nadeel van de benzineversie is echter, dat hij meer weegt. Toch is dat de beste optie als je een hele grote tuin hebt of als je de kettingzaag professioneel gebruikt, en hem bijvoorbeeld als hovenier of als brandweerman mee wilt nemen.